To The Moon İnceleme

To the Moon kendine özgü ve güzel bir hikayesi olan herkesin sevebileceği bir indie oyun.

To The Moon İnceleme
To The Moon

Oyun Puanı: 9,0

Hikaye


To the Moon, sizi ölüm döşeğinde olan bir insanın son hayalini gerçekleştiren bir hikayeye sürüklüyor. “Sigmund Agency of Life Generation” isimli bir şirkette çalışan iki kişinin, bir adamın son isteğini gerçekleştirdiği bir hikayeyi oynuyorsunuz. Bu şirketin esas amacı, insanların son dileklerini kendi kafalarında gerçekleştirmektir. Bu hikayede küçüklükten beri Ay’a gitmek isteyen bir adamın hikayesini, zihninde geçmişe giderek onunla birlikte yaşıyorsunuz. Bir yandan da o adamın mutlu bir şekilde ölmesini sağlıyorsunuz. Hikayede o adamın küçükken yaşadıklarını dinlerken, öte yandan aşk hikayesine tanıklık ediyorsunuz. Gerçek dünyadan ayrı olarak, aslında kafamızın içindeki dünyanın da ilginç ve önemli olduğunu gördüğünüz bu oyunda, hikaye çoğu kişiyi ağlatan yapısıyla da sizi kendine çekiyor.

Hikaye Puanı: 9,5

Oynanış

Oyunda yaptığın şey etraftaki anı kürelerini toplayıp hikayeyi dinlemeye devam etmek. Bundan dolayı çok fazla heyecan verici bir oynanış bekleyemeyiz. Bu kürelerin dinlediğiniz hikayeye bağlantılı olan yerlere yerleştirilmeleri ise bu işin güzel olan kısmı. Eğer karakter tavşanlarla ilgili bir anı yaşamışsa ve siz de bu anının içerisindeyseniz, bu kürenin etraftaki bir tavşanın içinde olması çok olası. Ve bu da aslında o kürelerin mantığını açıklamış oluyor. Sizin o küreleri toplama amacınız ise daha yeni anıların anahtarları olmaları. Onlar sayesinde karakterin geçmişini daha iyi öğreneceğiniz anılara giriş yapıp ardından da problemin nedenine daha derin bir iniş yapıyorsunuz.
2 boyutlu bir oyuna ve esas amacı size hikaye dinletmek olan bir oyuna göre gayet güzel ve bulmaca hissini veriyor.

Oynanış Puanı: 8,1

Grafikler

2 boyutlu pixel grafiklere sahip olan To the Moon, izometrik görünümlü bir yapıya sahip olup ortamı çok güzel yansıtan grafiklere sahip. Pixel olmasına rağmen ortamı detaylı olarak sunan oyunda bazen kendinizi günbatımının tadını çıkarırken bazen de karanlık bir ortamda etrafta küreleri ararken bulabiliyorsunuz. Kısacası türüne göre gayet şık ve oynanabilir grafiklere sahip ve oyuna kendine has unutulamayan bir hava katıyor.

Grafik Puanı: 8,7